Mandy Mulder Coaching & Training

...Wat drijft u?
Management Drives

Management Drives software maakt inzichtelijk wat mensen of teams motiveert. Er wordt een gemeenschappelijke taal van 6 kleuren waarbij elke kleur voor een drijfveer staat. Drijfveren bepalen niet 1 op 1 uw gedrag, maar hebben wel invloed op hoe u de dingen waarneemt, de voorkeuren voor bepaald gedrag en wat u energie geeft of juist kost. Daarmee is Management Drives een krachtige tool om gedrag bespreekbaar te maken en om mensen en teams beter in hun kracht te zetten. Het invullen van een vragenlijst duurt slechts 20 minuten. Aan de hand van een speciaal ontwikkelde app kunt u vervolgens zelf teams samen stellen en heeft u inzicht in de profielen van al uw teamleden.

Persoonlijk Profiel

Een persoonlijk profiel geeft inzicht in hoe u de wereld waarneemt en wat u motiveert, uw drijfveren. Drijfveren bepalen niet 1 op 1 uw gedrag, maar hebben hier wel invloed op en bepalen uw voorkeuren voor bepaald gedrag en wat u energie geeft of juist kost. Daarnaast geeft het profiel ook inzicht aan welk gedrag u zich stoort, de zogenaamde verwerping en welke drijfveren naar voren komen wanneer u onder grote druk komt te staan (Mindset).

Een profiel vormt een mooie basis voor een coachtraject. Of u nu juist wilt ontwikkelen op het zakelijke vlak of op persoonlijk of sportief vlak, voor elke setting is er een afzonderlijke vragenlijst. Inzicht in uw drijfveren kan u veel duidelijkheid geven over waarom u op bepaalde manieren handelt en waarom u zich nu juist aan die ene collega stoort. Ook is het een mooi uitgangspunt om na deze bewustwording te leren hoe u een gewenste gedragsverandering kunt bereiken terwijl u toch dicht bij uzelf blijft.

Teamprofiel

Naast persoonlijke profielen, kunnen er ook teamprofielen worden gemaakt. Zo kunt u voor uw bedrijfsafdeling of hockeyteam inzicht krijgen in welke drijfveren aanwezig zijn en welke juist niet. Een teamprofiel laat zien of uw team divers is, of juist heel eenzijdig. Eenzijdige teams hebben een groter gevaar op blinde vlekken, terwijl hele diverse teams het vaak moeilijk vinden om het eens te worden. Bewustwording kan helpen om blinde vlekken te zien en te voorkomen, of om de samenwerking binnen uw team te verbeteren. Een teamprofiel, in combinatie met afzonderlijke persoonlijke profielen, is daarom ook een hele goede basis voor het starten van een teamtraject.